Garmin Runfire Salt Lake Ultra Trail 2018

Garmin Runfire Salt Lake Ultra Trail 2018 (21K)
27-28 Temmuz 2018, Tuz Gölü – Şereflikoçhisar Mevkii

Yazan: Ersavaş

Abi mutlaka yapmalısın, çok farklı bir tecrübe. Uçsuz bucaksız, alabildiğine beyaz, sonsuzluk hissi yaratıyor insanda. Evet gölge felan yok, fena sıcak ama yaparsın sen ya.

Her yapabildiğimi yapmıyorum her zaman tabii ki 🙂 Kafamda çoktan tatile girmişim, o sıcakta ancak denize girerim abi ben! Diyordum ama inanmayın, tuzda balık olduk. Şaka bir yana bunun cidden yapılmasını gerektiğini düşünüyordum lakin parkurun dümdüz ve starta gelgitli şekilde oluşu ve sıcak hava 21K’da karar kılmamı oldukça hızlandırdı. Tatile adaptasyon koşusu!

Cuma akşamı İstanbul’dan rahat şekilde Ankara üzerinden 6 saatlik bir araba yolculuğuyla Şereflikoçhisar yakınındaki kamp alanına ulaştık. Daha yol girişinden kamp alanına sapar sapmaz manda sürüsü karşılıyor bizi. Nereye geldik biz? Arkadaki dağlara ve önümüzdeki uçsuz bucaksız çöle bakacak olursak Amerika’da filan olmalıyız! Kamp alanı çok güzel! Kendi çadırımızda kaldığımız için inşaata hemen başladık. Yüksek makine mühendisi, uçak motoru teknisyeni, pazarlama yöneticisi, mimar ve bir bankacıdan oluşan ekibimiz çadırları her zamanki gibi fazla parçaları artırarak ve kazıkları yamultarak kurmayı başarsa da çadır güneşliği konusunda Kirpi bey’in tanıştırdığı Örnek Yüksek Mimarlık Takımının uzmanlığına hayır diyemedi 🙂

Neyse çok uzatmayalım, bence kamp alanı, ortam, yemekler, yarış kiti, arkadaşlık her şey çok güzel. Sabah kalktık yarışımızı koştuk bitti ohh diil tabii. Yani her şey güzel de yarış da yarış be arkadaş. Altı üstü 21K diyerek bastım gittim, hava iyice ısınmadan bitireyim de Kirpi bey 80K parkurunda sürünürken alanda içkiceğimi yudumlarım diye düşünüyorum ohhh.

Önceki akşam 100 milciler start almıştı, sabah önce 80K grubu başladı, 15er dakika aralarla da 42K, 21K ve 10K startları verildi. Hızlıca başladığım için 42K grubuna yetişip büyük kısmını geçiyorum, işleri mental olarak gerçekten hiç kolay değil. Hava ısınıyor ve starta geri geldikten sonra parkurda 1 tur daha atacaklar.

10,5K kontrol noktasına gelene kadar çok rahatım. Evet arada birkaç kilometre balçık ve bileğe kadar sular içinde koştuk, sıcaklık giderek artıyor ama iyiyim, sıkıntı yok. Utanmasam laylay şekilde 1.40 yaparım ya bu parkurda aslinda ben diyorum. Sanırım 52 dakika civarı döndüm yarıdan. Gidiş dönüş koşucular bir çizgi üzerinde koştuğu için herkesle çakmaktan ve bravolaşmaktan bir süre sonra bi yoruluyoruz sanki. Vay 80K ve 100 milcilerin haline :/ Bravo abi!! (İç ses: Yeter ulan yeter be!! Baş aşağı, gözler kaçırılıyor sanki 🙂

15K’dan sonra bi sıcaklık bastı, sanki yeter be ooeehh! Alttan sauna üstten güneş. Düşüp yere bi dönüp kalksa yönünü kaybedebilir insan burda, kafa hafiften erimeye başladı. Giderken karşıdan gelen rüzgar meğer ne kıymetliymiş. Güneş gözlüğüm olduğuna şükredip arada bir durup devam ede ede sona geliyorum. Dönüşteki balçıklar, yamulup sertleşmiş zemin tam bilek törpüsü, bu sefer sıcağın da etkisiyle yoruyor.

Neyse bitti ohh! Koşmaya devam edenlere kolay gelsin, biz Şereflikoçhisar’a döner, kuru fasulye, kebap yemeye gidiyoruz.

Gittik geldik. 42K, 80K ve 100 mil yarışları da yavaş yavaş bitiyor, arkadaşlarımızı karşılıyoruz. Ye, iç, muhabbet et, yat, yayıl, ohh. Akşam kamp alanı büyük oranda boşalıyor. Biz fırsattan istifade, bulmuşuz böyle güzel arkadaşları, organizasyonu ve kamp alanını, tabii ki kalmaya devam!

Sabah bir şeyler atıştırıp, çadırlarımızı toplayıp Ankara üzerinden güzel anılarla ve sağlıkla dönüş yoluna geçiyoruz.

20180729_084657_HDR-01Organizasyonda emeği geçen Uzunetap, Garmin Türkiye, Under Armour Türkiye ve GoShots ekiplerine çok teşekkür ederiz.

RUNBO Sonuçlar

42K

Savaş Lütfi   06:35:01 (Overall 72/103, Men 60/64)

21K

Bike          02:24:13 (Overall 133/408, Women 25/109)
Ersavaş    01:49:24 (Overall 14/408, Men 13/207)
Selman     02:00:50 (Overall 41/408, Men 39/207)

Konu Subject Puan Notlar
Yarış Hakkında Yeterli Bilgilendirme Race info 5
Fuar alanı Expo 4
Drop Bag Organizasyonu Drop Bag organisation N/A Kullanmadık ama iyi göründü.
Yarış Transferleri Shuttle transfers N/A Kullanmadık.
Start Organizasyonu Start organisation 4 15dk gecikme oldu.
Yönlendirme/
işaretleme
Navigation/
path signs
4 işaretleme ok. 10K-10.5K dönüşü köşesine “timer” konabilir.
Parkur Manzarası ve Güzelliği Running route view – technical 5 Fantastik
Yarış besin / Su ikramları CP 3 Yeterli ama çeşitlenebilir, CP destek ekibi biraz daha tecrübeli olabilir.
Finisher Madalyası Finisher medal 4
Yarış T-Shirtü Finisher t-shirt 5 Uzunetap ve UA bu işi iyi biliyor.
Seyirci İlgisi Local interest N/A
Yarış Sonrası Hizmetler (Duş, masaj, yeme içme) After race services 4 WC sayıları hariç her şey çok iyi. Festival tipi açık duş ve basit WC eklenebilir.
Yarış Fotoğraf Hizmeti Photo services 5 Tşkler GoShots
Ortalama Puan Average    4.3/5 
* Points are given based on international standards.

Mahmut Yavuz 100 mil Finish: https://www.instagram.com/tv/Bl2PR9kgtzp
Erdogan Kirpi 80K son adimlar: https://www.instagram.com/tv/Bl2Ng71ns7Y
Bike Tuz Golu tecrubesi: https://www.instagram.com/tv/Bl2MK8RnxwL
Kosu ilk Km’ler: https://www.instagram.com/tv/Bl2J-MVH3Z1
BKA Mehmet ile Start: https://www.instagram.com/tv/Bl2IYf3ncgG
Carb loading: https://www.instagram.com/tv/Bl2HKw3AQ1K
Cadir insaati: https://www.instagram.com/tv/Bl2GDvejT5u
Turist Omer Runbo oldu: https://www.instagram.com/tv/Bl2EbtBA1Y8