Bozcaada Yarı Maratonu 2019

Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K, 2019
18 Mayıs 2019 https://bozcaadayarimaratonu.com/

Çok sevdiğimiz Ada’mızın zorlayıcı fakat en özel parkuru ile en sevilen koşu organizasyonlarından biri Bozcaada YM. Yıllardır göz bebeğimiz. Son haftalara kadar, önce organizasyon iptal oldu dendi, sonra yeni sponsoru ile tekrar takvime geri döndü. İnanılmaz mutlu olduk.

Bu yıl Tahtalı Run to Sky organizasyonu ile Bozcaada YM takvimimizde çakışınca, Bozcaada organizasyonunun bir parçası maalesef olamadık. Daha önce yazdığımız 2015 ve 2016 yarış raporlarının üzerine ne yapabiliriz diye düşünürken, yeni bir rapor yayınlamak yerine sevgili coach İnanç Akbaş (inancakbas) ile sohbet edelim dedik. Ada’ya koşmaya ilk kez gitti, hem 10K’da pacer’lık yaptı hem de organizasyonun tam da göbeğinde idi. Neler oldu bitti, kendi ağzından dinleyelim.

Team Run.BO

Not: Daha önce yılda bir kez yapılan Bozcaada YM, 2019 yılında, 2 kez koşuluyor olacak. Biri Mayıs’ta yıllardır bildiğimiz Bozcaada koşusu takvimine göre koşuldu. Diğer YM ise Eylül’de, konserlerin de olduğu, daha çok koşu festivali havasında olacak. Detayları “Yarış Takvimimizden” görebilirsiniz.

Sevgili İnanç, önce kısaca kendini tanıtır mısın?

1979 yılında İstanbul’da doğdum. Spor hayatına Fenerbahçe Spor Klübü’nde futbol oynayarak başladım. Burada lisanslı olarak 7 sene futbol oynadım; minikler, yıldızlar, gençler olmak üzere tüm yaş kategorinde Türkiye şampiyonlukları ve  çeşitli kupalar kazandım. Sonrasında İstanbulspor’a transfer oldum. Futbol oynadığım sırada geçirdiğim sakatlıklardan dolayı kariyerimi Atletizm’e yönelttim.

Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği’nde kısa mesafe olarak 100 ve 200 metre koşularında   ve çeşitli organizasyonlarda dereceler aldım.

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Bölümümü dereceyle bitirdikten sonra Almanya Köln Spor Yüksekokulun’da 1 sene öğrenim gördüm. Akabinde ise Türkiye’ye dönerek Fitness alanında ilerlemeye devam ettim

Pamukspor, Colesium, Mayadrom Spor Center, Hillside City Club gibi İstanbul’un çeşitli spor klüplerinde eğitmenlik   ve yöneticilik yaptıktan sonra 2014 yılından bu yana Acıbadem Sports da Spor Müdürlüğü yapıyorum. Aynı zamanda Adidas Runners İstanbul da koşu ve kuvvet koçluğu, Men’s health Türkiye egzersiz danışmanlığı, Powerade Türkiye egzersiz danışmanlığı aktif olarak devam etmektedir.

Koşuya nasıl bulaştın?

Aslında koşuya üniversite yıllarından önce bulaştım. 100m – 200m koşuyordum yani sprinter’dim:)

Daha önce Bozcaada’ya gitmiş miydin?

Daha önce tamamen tatil amaçlı 3-4 kere gelmiştim. Koşmak için ilk kez gittim.

Organizasyonu biraz anlatır mısın?

Organizasyonun genel anlamda başarılı geçtiğini düşünüyorum. İnsanların yüzündeki mutluluğu görebiliyordum ve adanın atmosferi ile birlikte sanırım ufak tefek kusurlar görülmüyor. Bu yarışın sponsor markasının coach’u olduğum için görevli olarak yer aldım. Benim için çok keyifli geçti.

Katılım ve ilgi nasıldı?

Sanırım ramazan ayında olması ve aynı tarihlerde bir kaç yarışın da olması sebebiyle katılımın etkilendiğini söylüyorlar fakat benim ısınma yaptırdığım alan mahşer günü gibiydi.

Yarış parkurunu nasıl buldun?

10k koştum, eğlenceli ve sıcaktı ama manzara oldukça etkileyiciydi.

Yarışın start saati her yıl en çok tartışılan konu. Bu yıl da 11.00’de başlayınca, yine öyle oldu. Elinde değiştirme imkanı olsaydı?

Gün batımına koyardım çünkü adayla özdeşleşmiş bir atmosfer gün batımı.

Gelecek yıllarda organizasyonun daha iyiye gitmesi için önerilerin?

Organizasyon işleriyle ilgili konulara çok hakim değilim:)

Seni bir gün “patikacı” yapabilir miyiz dersin? 😉

Elbet bir gün olacak:)

Teşekkürler, parkurlarda görüşmek üzere!


Daha önceki senelere ait Bozcaada Yarı Maratonu yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

2016 & 2015